2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Šlehačkový beránek

Název Množství a jednotka
hladká mouka 280 g
cukr krupice 220 g
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Celá vejce smícháme s cukrem a šlehačkou, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme do pořádně vymazané a vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto naskočí) a upečeme při 170° asi hodinu. Upečeného beránka otevřeme, necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme. Hotového beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.


 


RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkovo rybízový koláč

Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...